perjantai 8. huhtikuuta 2016

Poro-teema jatkuu :D

Poronsarvet



Kutominen luennolla istuessa auttaa keskittymään.. ainakin minua! :) Monesti siis koulussa joku tekele mukana. Opiskelukaverini näki viime syksyn ja alkuvuoden aikana useammatkin työn alla olevat tuplalapaset ja kysyi, teenkö niitä myös tilauksesta. Lupasin tehdä, värin ja kuvion saisin kuulemma päättää itse.

Kyseessä on erittäin värikäs ja pirteä persoona, joka tykkää käydä lapissa, joten poro tuntui sopivalta kuviolta. Paras väriyhdistelmä oli mielestäni musta ja joku värikäs lanka. Aikani lankajemmoja tongittuani löysin sopivat langat.

Opiskelukaverin mielestä idea oli hyvä ja värit sopivat hänelle loistavasti. Kuviosta hän ehdotti itse, että voisiko olla pelkkä poronsarvi. Idea oli hyvä ja siitä sitten lähdin näitä suunnittelemaan. Lapasista tuli tosi kivat omastakin mielestä. Värit ovat peilikuvana toisella puolella ja niitä voi käyttää molemmin päin.

 


Ohje lapasiin:

Langat: Novita 7veljestä musta ja värikäs Nalle-taika (väri 827). Puikot 2,5mm ja 3mm.

Luokutomalla  kaksinkertaisella langalla  (musta + kirjava)  10 silmukkaa / puikko, yhteensä 40s. (paksummat puikot). Kudo sitten mustat silmukat oikein pitäen molemmat langat takana ja värikkäät silmukat nurin niin, että langat ovat edessä. Langat jäävät oikean ja nurjan puolen väliin.

Kun vartta on sopivan mittaisesti, ota peukalon (8) silmukat langalle molemmilta puolilta erikseen omalle apulangalle. 

Kuvio kudotaan vaihtamalla lankojen värit toisinpäin kuvion mukaisesti. 

Ennen kavennusta siirrä päällypuolen silmukat eri puikoille ja tee sädekavennus ensin alapuoleen ja sitten erikseen päällypuoleen. Vaihtoehtoisesti voi myös vaihtaa silmukoiden järjestykstä kavennuksissa. Yksinkertaisella langalla kutoessa käytä paksumpia puikkoja.

Kerää peukaloa varten silmukat ensin alapuolen apulangalta neljälle paksummalle puikolle, 5 silmukkaa / puikko. Peukalon kavennukset tehdään alapuolella kutomalla 2 ensimmäistä silmukkaa joka puikolta yhteen. Viimeiset 8 silmukkaa kudotaan samaan silmukkaan. Päällypuolen peukalo kudotaan alapuolen jälkeen. Päällypuolen peukalon kavennukset tehdään kutomalla 2 viimeistä silmukkaa jokapuikolta yhteen.

Kuvio on sovellettu ottamalla Pinterestistä löytyneestä poronpää-mallista sarviosa ilman varjostusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti